slider

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Βόλτα με το σκύλο στη βροχή!

Η βόλτα με τον σκύλο στη βροχή είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Το δοκίμασα για πρώτη φορά πριν χρόνια και από τότε είναι κάτι που κάνω με όλα μου τα σκυλιά. Φορέστε ένα αδιάβροχο, καλά παπούτσια και δοκιμάστε το.
Μπορείτε επίσης να αγοράσετε για το σκύλο σας ένα από τα ειδικά αδιάβροχα που θα βρείτε σε όλα τα καλά pet shop.
Να έχετε κατά νου πως δεν είναι ίδια όλα τα σκυλιά και για κάποια ίσως να μην είναι ευχάριστο. Εάν ο σκύλος σας όμως έχει έρθει από μικρός σε επαφή με τη βροχή και όλη η εμπειρία ήταν γι αυτόν θετική, μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα.
Κατά την διάρκεια της βόλτας προσέξτε για σημεία που γλιστρούν και μην αφήνετε τον σκύλο σας να πιει νερό από τα λιμνάζοντα σημεία του δρόμου. Εάν δείτε πως το σκυλί στρεσάρετε ή τραβάει το λουρί να γυρίσει σπίτι, μην το πιέσετε να συνεχίσει.
Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις σκύλων που μετά τη βόλτα είχαν έντονη φαγούρα. Οι απόψεις διίστανται. Αρκετοί υποστηρίζουν πως η βρόμικη από την ατμοσφαιρική ρύπανση βροχή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Προσωπικά δεν παρατήρησα κάτι, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε πως μπορεί να συμβεί και αυτό.
Ακόμα καλύτερη εμπειρία είναι μία μακρινή βόλτα στη βροχή στην εξοχή. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να πάρετε μαζί σας μία αλλαξιά ζεστά ρούχα, νερό και κάτι να φάτε εσείς και ο αγαπημένος σας φίλος. Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είστε ασφαλείς και μην κάνετε ηρωισμούς.
Όταν γυρίσετε σπίτι θα πρέπει να σκουπίσετε τον σκύλο σας πολύ καλά.

Ο Δημήτρης Κοτάκος (BCCSDip.DogBhv), είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων. Διπλωματούχος του Βρετανικού Κολεγίου Κυνολογικών Σπουδών. Αποφοίτησε με έπαινο στην "Συμπεριφορά Σκύλων", Advanced Canine Behaviour Diploma. Απόφοιτος της σχολής εκπαιδευτών σκύλων, Stardogs Trainers Academy. Από το 2015 συμμετέχει στην Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως Επιστημονικός Συνεργάτης.